12 mar 2019 - Stiri

Ziua judecatii pentru Danilet

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii analizeaza miercuri, 13 martie 2019, din nou, Raportul Inspectiei Judiciare nr. 5433/IJ/2489/DIJ/2019 ce are ca obiect posibila incalcare a normelor Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre Raportul intocmit de Inspectia Judiciara cu privire la unele incalcari ale normelor deontologice de catre judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj.

Este pentru a doua oara cand Sectia pentru judecatori ia in discutie cazul judecatorului Cristi Vasilica Danilet, dupa ce in urma cu o saptamana, in 6 martie 2019, a mai dezbatut situatia acestuia, dar s-a decis amanarea lucrarii "avand ca obiect constatarea existentei indiciilor cu privire la incalcarea de catre domnul judecator Cristi Danilet din cadrul Tribunalului Cluj a normelor de conduita reglementate de art. 17 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor".

Mai exact, este vorba despre

articolul din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor care prevede ca "judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si in societate".

Cert este ca Raportul Inspectiei Judiciare, oricat s-a discutat in spatiul public, nu are legatura cu recentele proteste ale magistratilor pe OUG 7/2019, unde judecatorul Cristi Vasilica Danilet a fost prezentat ca "persoana reprezentativa", incitand si organizand diverse manifestati publice, multe dintre ele cu caracter politic, desi statutul, dar si legea le interzic magistratilor astfel de activitati.

Cel mai probabil, in sedinta Sectiei pentru judecatori programata pentru ora 10.30 se va lua o decizie in cazul judecatorului Danilet, nefiind deloc exclus ca CSM sa constate incalcarea de catre acesta a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Sursa : www.juri.ro