11 sep 2019 - Stiri

Vosganian cere excluderea lui Melescanu din ALDE: Moral si politic, si-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru al partidului. Oricine intra in Guvern pierde calitatea de membru | VIDEO

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat că Teodor Meleşcanu şi-a pierdut legitimitatea politică şi morală de a mai fi membru al partidului, însă trebuie formalizată o decizie în acest sens în forurile statutare ale formaţiunii.

,,Nu se pune problema ca noi nu vom avea o riposta. Procedural, vorbim de delegatia permanenta. In legatura cu Teodor Melescanu exista acum necesitatea unui for care sa valideze aceasta situatie. Decizia se aplica, dar trebuie sa existe si o luare de pozitie a forurilor statutare. Ar trebui sa constate forurile superiore si nu a forurilor judetene. In ceea ce il priveste pe Tedor Melescanu el nu mai functioneaza in grupul nostru efectiv si opinia mea este ca el nu mai poate functiona in ALDE. Dupa parerea mea, calitatea sa de membru e una care nu se poate discuta pe termen lung. Juridic ALDE nu a emis inca un document oficial in aceasta privinta. Teodor Melescanu, din punct de vedere moral si politic si-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru ALDE", a afirmat Varujan Vosganian, miercuri, la Parlament.

Deputatul ALDE a mai spus, intrebat daca prin plecarea din grupul senatorial al ALDE a lui Melescanu, nu ramane fara grup partidul, ca ,,la Senat exista si alte solutii regulamentare de grup".

Teodor Melescanu, propus de PSD, a fost ales, in plenul de marti, presedinte al Senatului, obtinand de abia in al doilea tur numarul necesar de voturi.

Liderul grupului senatorilor ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat ulterior ca intentioneaza sa sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Melescanu a fost facuta cu incalcarea Regulamentului Senatului care spune ca un grup politic nu poate propune pentru functie doi senatori din acelasi partid.

Anterior alegerii acestuia la sefia Senatului, ALDE a decis ca persoanele care accepta functii, fara acordul formatiunii, sa fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Melescanu.

Vosganian: Oricine intra in Guvern pierde calitatea de membru ALDE

Varujan Vosganian a declarat ca tentativa Guvernului de a evita un vot de incredere in Parlament prin ideea ca si-a pastrat structura politica este "un siretlic care nu tine nici din punct de vedere juridic, nici politic". Acesta avertizeaza ca oricine intra in Guvern nu va mai fi membru ALDE. "Tentativa de a evita un vot in Parlament, sugerandu-se ca Guvernul si-a pastrat structura politica, e un siretlic care nu tine nici din punct de vedere juridic, nici politic. E suficient timp ca respectivul sa nu isi piarda calitatea de membru ALDE. Nu exista problema de a se face o strucuta PSD-ALDE. Oricine intra in Guvern, pierde calitatea de membru ALDE", a declarat liderul deputatilor ALDE, Varujan Vosganian, miercuri, in Parlament.

Teodor Melescanu, propus de PSD, a fost ales, in plenul de marti, presedinte al Senatului, obtinand de abia in al doilea tur numarul necesar de voturi. Liderul grupului senatorilor ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat ulterior ca intentioneaza sa sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Melescanu a fost facuta cu incalcarea Regulamentului Senatului care spune ca un grup politic nu poate propune pentru functie doi senatori din acelasi partid.

Joi, Teodor Melescanu a declarat, intrebat daca ia in calcul reintoarcerea in Guvern, in cazul in care nu va fi ales la sefia Senatului, ca la ora actuala este cam dificil sa ofere un raspuns foarte transant, precizand ca momentan este in grupul senatorilor ALDE.

Sursa : www.mediafax.ro