07 iun 2023 - Stiri

Viitorul sef al Guvernului da asigurari: Vom pune in aplicare cresterea salariilor din Educatie

„Mi-am luat angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creşterea salariilor din Educaţie având ca bază creşterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

,,Ne aflam intr-un moment in care fiecare zi de intarziere poate afecta viitorul unei generatii intregi de copii. Sute de mii de elevi si parintii lor traiesc in continuare cu teama ca nu isi vor putea da examenele. Acest lucru trebuie sa inceteze. Mi-am luat astazi (miercuri - n.r.) angajamentul alaturi de liderul PNL, Nicolae Ciuca, ca viitorul Guvern va pune in aplicare cresterea salariilor din Educatie avand ca baza cresterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie", afirma Marcel Ciolacu.

El precizeaza ca, in sedinta de Guvern de joi, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care ,,consfinteste decizia acestei guvernari de a pune Educatia in centrul politicilor sale publice".

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a cerut Ministerului Educatiei si Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorarile salariale acordate personalului din Educatie prin noua Lege a salarizarii, a anuntat Executivul.

Sursa : www.mediafax.ro