12 oct 2018 - Stiri

Varujan Vosganian, despre Legea offshore: ALDE nu va fi intimidat de manipulari

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, vineri, referitor la Legea offshore, că este nevoie să avem o dezbatere echilibrată, cu argumente şi cu cifre în Parlament şi a avertizat că parlamentarii partidului nu vor fi intimidaţi de manipulări.

"Legea offshore poate oferi o oportunitate pentru Romania sa devina un lider pe piata energetica din Europa si sa obtina resursele necesare la buget care sa permita dezvoltarea unor proiecte de investitii pe termen mediu si lung. ALDE vrea o lege care sa ne permita sa atingem aceste obiective; dar pentru asta este nevoie sa avem o dezbatere echilibrata, cu argumente si cu cifre in Parlament, nu manipulari si acuzatii aruncate la comanda", a scris pe Facebook Varujan Vosganian.

El a mai afirmat ca ALDE sustine o impartire a profitului 50%-50%.

"Din punctul nostru de vedere, modelul promovat de alte tari europene precum Olanda, Marea Britanie sau Norvegia ar trebui aplicat si in Romania, in asa fel incat sa avem ca obiectiv o impartire a profiturilor 50%-50%. Este varianta corecta atat pentru statul roman, cat si pentru investitori. Modelul a fost posibil in aceste state europene si le-a oferit resurse pentru dezvoltare; si este posibil si dezirabil si in Romania. O asemenea impartire a profiturilor sustine interesul Romaniei si incurajeaza investitorii sa isi dezvolte activitatea de explorare si, ulterior, de exploatare", a adaugat vicepresedintele ALDE.

In opinia lui, Parlamentul trebuie sa promoveze o lege care sa faca posibila existenta avem unui parteneriat corect cu aceste companii care vin si investesc.

"Mai sunt persoane care arunca manipulari pe piata si actioneaza fara a cunoaste toate elementele. Cei care vin acum cu tot felul de dezinformari si acuzatii nu fac altceva decat sa faca jocurile opozitiei, care incearca sa blocheze orice ar merge bine in tara. Vreau sa ii asigur pe toti ca ALDE nu va fi intimidat de acest exercitiu de manipulare. Din contra, suntem determinati sa sustinem in Parlament punctul de vedere corect pentru Romania, asa cum am facut-o din startul dezbaterii", a avertizat Vosganian.

Sursa : www.mediafax.ro