09 apr 2021 - Stiri

USR-PLUS il cer lui Citu desecretizarea minutei sedintei de guvern cu centrele speciale de vaccinare

Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS, reunite vineri, îşi reafirmă susţinerea totală pentru ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi îi cer premierului Florin Cîţu desecretizarea minutei şedinţei de guvern în care s-a stabilit înfiinţarea centrelor speciale de vaccinare.

Birourile Nationale Reunite ale USR si PLUS sustin ,,fara rezerve" orice investigatie menita sa lamureasca felul in care informatiile ajung la romani.

,,Cerem Corpului de Control al primului ministru sa publice imediat raportul care a stat la baza plangerii penale anuntate astazi (vineri - n.r.). In acest context, sustinem Ministerul Sanatatii in demersul de verificare a eventualelor nereguli in procesul de vaccinare, orice posibile incalcari ale cadrului legal privind vaccinarea urmand sa fie sesizate organelor competente si aduse la cunostinta publicului. Birourile Nationale USR PLUS sustin demararea unei anchete de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii privind existenta centrelor <inchise> de vaccinare, procedurile, accesul la ele si modul in care au respectat cadrul legal", transmit cei de la USR si PLUS, intr-un comunicat de presa/

De asemenea, Alianta USR PLUS solicita premierului Florin Citu sa desecretizeze minuta sedintei de guvern in care a fost adoptata hotararea privind infiintarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicarii datelor mai numeroase chiar decat toate centrele aflate la dispozitia populatiei.

,,Buna guvernare nu este posibila departe de ochii publicului, in afara dezbaterii publice si in lipsa unei asumari clare a responsabilitatilor ce revin fiecarei institutii si persoane. Reprezentantii Aliantei USR PLUS in structurile statului au un mandat ferm si consecvent sa depuna eforturi pentru continuarea reformelor anuntate in debutul acestei guvernari. Primul pas este castigarea alaturi de Ministerul Sanatatii si intregul Guvern a luptei cu pandemia. Transparenta este esentiala pentru succesul acestei lupte si nu este negociabila", se mai arata in comunicatul citat.

Sursa : www.mediafax.ro