14 oct 2021 - Stiri

USR e dispus sa mearga in Parlament cu guvernul minoritar. Ultimele negocieri au loc vineri

Prioritatea USR este refacerea coaliţiei, dar dacă PNL, UDMR şi minorităţile naţionale nu decid acelaşi lucru, în Comitetul Politic se va aproba, la începutul săptămânii, un guvern USR.

Dupa intalnirea de miercuri seara cu reprezentantii PNL, UDMR si ai minoritatilor nationale, Dacian Ciolos a convocat un Biroul National.

Participantii au decis convocarea Comitetul Politic pentru duminica dupa-amiaza, care ar putea hotari intrarea la guvernare, programul de guvernare si lista de ministri.

,,Prioritatea numarul 1 a premierului desemnat Dacian Ciolos este refacerea coalitiei de guvernare alaturi de PNL, UDMR si cu sprijinul minoritatilor nationale din Parlament. Am spus in mod repetat. Insa in cazul in care negocierile, discutiile esueaza in urmatoarele zile trebuie sa mergem inainte. Romania trebuie guvernata. Premierul desemnat Dacian Ciolos are acest mandat din partea presedintelui Romaniei pentru a forma un guvern si a veni cu el in fata Parlamentului. Asta este decizia dansului si decizia partidului. Mergem inainte avand cele doua scenarii", a spus, joi, Ionut Mosteanu, purtatorul de cuvant al USR.

Potrivit acestuia, daca deciziile privind refacerea coalitiei de guvernare in jurul premierului desemnat Dacian Ciolos vor esua, USR va merge in fata Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul Politic, cu o lista de ministri si un program aprobat de Comitetul Politic la inceputul saptamanii viitoare.

Mosteanu a mai spus ca o noua runda de negocieri intre liderii coalitiei de guvernare va avea loc vineri, in jurul orei 14.00.

Sursa : www.mediafax.ro