03 iun 2021 - Stiri

Un ofiter si 9 agenti de la Serviciul Rutier Botosani, retinuti pentru luare de mita. Ce sume percepeau oamenii legii "pentru iertarea" soferilor

Procurorii DNA au dispus reţinerea unui ofiţer şi a nouă agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Botoşani, într-un dosar în care aceştia sunt acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Alţi şase agenţi au fost plasaţi sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al DNA, 11 persoane au fost retinute pentru 24 de ore. Este vorba de un ofiter de politie, la data faptelor, in cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Botosani, acuzat de luare de mita (doua fapte din care una in forma continuata), abuz in serviciu (trei fapte), fals intelectual, uz de fals, in forma continuata, si favorizare a faptuitorului.

De asemenea, noua agenti de politie sunt banuiti de luare de mita si de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite. A mai fost retinuta o persoana fizica, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

De asemenea, s-a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de sase inculpati, toti agenti de politie in cadrul Serviciului Rutier, pentru infractiuni de luare de mita si de abuz in serviciu.

Conform procurorilor, in perioada iunie - noiembrie 2020, cei 16 inculpati, politisti in cadrul IPJ Botosani, ar fi primit sume de bani cuprinse intre 100 lei si 100 euro de la mai multi soferi opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier.

Procurorii sustin ca, intr-un context asemanator, in perioada 31 martie 2019 - 09 iulie 2020, ofiterul de politie ,,ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante, declaratii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect <punerea in circulatie sau conducere a unui autoturism neinmatriculat pe drumurile publice>, deschis fata de inculpatul persoana fizica, retinut in prezenta cauza".

Acesta ar fi urmarit in acest fel ingreunarea tragerii la raspundere penala a acestuia si emiterea unei solutii procedurale de netrimitere in judecata.

Sursa : www.mediafax.ro