24 iun 2018 - Stiri

Un nou protest in Piata Victoriei: Ne este teama de ordonanta de urgenta, o sa venim in fiecare zi

Aproximativ 1.000 de persoane participă, duminică seara, la nou protest în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modificările din justiţie. Oamenii spun că le este teamă că guvernanţii vor dezincrimina abuzul în serviciu, astfel încât Liviu Dragnea să „scape curat”.

,,Situatia actuala politica din Romania ma face sa vin de la Constanta la Bucuresti. Nu pot accepta ca cetatean al acestei tari sa las o mana de infractori sa acapareze tara asta sa schimbe legile justitiei, sa scoata abuzul in serviciu din lista de infractiuni, doar pentru ca Dragnea vrea sa scape curat. Nu, Dragnea nu este curat. Le-ar fi mers bine daca nu se atingeau de justitie. Nu am iesit niciodata in strada sa cer salarii mari, mancare, dar pentru justitie ies in strada. Putea Dragnea sa mai fure alte cateva sute de insule Beline, dar sa nu puna laba pe justitie. Dragnea nu va tine cont de piata, e mult prea obraznic, dar sa nu uite ca Ceausescu a fost dat jos de piata si nici Ceausescu in nemernicia lui nu a facut nimic cum a facut Dragnea cu justitia. Nici macar el nu si-a permis sa faca treaba asta. Sunt asistenta medicala si sa stie Dragnea ca daca mi-a ridicat salariul sa nu-si inchipuie ca ma cumpara", a spus Mihaela Calin.

Oamenii striga ,,Demisia!", ,,PSD, ciuma rosie!" si au pancarte cu diferite mesaje.

,,Am venit pentru ca a ajuns insuportabila atmosfera in Romania. Este inadmisibil ca un condamnat penal sa modifice legile tarii sa scape el si colegii lui din PSD-ALDE de problemele penale. Isi bat joc de o tara intreaga. Continuam protestele, ne este teama de ordonanta de urgenta, de asta am si venit. Se repeta treaba din ianuarie-februarie", a mai spus Aneta.

La randul sau, Mariana Diaconescu spune ca numai in Romania o persoana cu probleme penale poate conduce o tara, ceea ce nu este firesc.

,,Am iesit pentru eliminarea tuturor nedreptatilor, mai ales cele referitoare la justitie. Nu e normal ca intr-o tara in 2018, in Europa sa avem oameni cu probleme judiciare la conducerea unei tari. Nu se poate. Doar in Romania se poate intampla asa ceva. Daca insistam si venim in fiecare zi in numar mare, cei care considera ca a fi demn, integru este obligatoriu, cred ca invingem", a spus Mariana Diaconescu.

,,SOLIDARITATE! Hai in strada! Aceiasi actori, acelasi tupeu de borfas! Dupa 600.000 de oameni in strada in 2017 si alte zeci si sute de mii iesiti anul acesta, dublul infractor doreste sa "reinvie" fatidica OUG 13. (Daca lucrurile se precipita, astazi sau maine, suntem pregatiti oricand) Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro si scaderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cat este in prezent, la 1 - 5 ani. Codul penal va intra in dezbaterea comisiei speciale condusa de nimeni altul decat obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonantei de Urgenta 13", au scris organizatorii pe pagina de Facebook.

Sursa : www.mediafax.ro