09 oct 2019 - Stiri

Un nou grup parlamentar, cu denumirea inspirata din cea a partidului lui Berlusconi. Cei 15 alesi vor sprijini actualul guvern

Deputatul independent Remus Borza a anunţat, miercuri, constituirea unui nou grup parlamentar, Forţa Naţională. din care vor face parte 15 parlamentari, ”oameni responsabili, care, pentru stabilitatea şi bunăstarea României, îşi doresc ca Guvernul actual să îşi continue mandatul până în 2020”.

"Ma stiti. Sunt un om al actiunii, al solutiilor, al constructiei. Haosul politic al ultimei perioade, amatorismul incalificabil al opozitiei si oportunismul sistemic al clasei politice m-au convins ca proiectul pe care l-am pornit la inceputul acestui an este exact solutia de care e nevoie in aceste zile. Asa ca, dragii mei, Forta Nationala se relanseaza in aceste zile, intr-un moment de cotitura pentru Romania si pentru stabilitatea tarii. Ne vom relansa ca forta parlamentara, avand alaturi de noi deputati si senatori dintre cei care nu se mai regasesc in constructiile politice actuale, parlamentari care nu vor sa mai tolereze blocarea tarii din interesele unor lideri de partide care ii trateaza ca pe oi la vot. Fara coerenta, fara vreun plan, fara vreo perspectiva", a scris pe Facebook Remus Borza.

El a mentionat ca a avut discutii in ultimele saptamani cu mai multi parlamentari care nu accepta ca Romania sa ramana neguvernata din pura ambitie electorala.

"Din capul locului, cel putin 15 parlamentari ni se vor alatura chiar de saptamana viitoare. Sunt oameni responsabili, care, pentru stabilitatea si bunastarea Romaniei, isi doresc ca Guvernul actual sa isi continue mandatul pana in 2020, iar noi, cei din Forta Nationala, vrem sa contribuim astfel la evitarea dezastrului economic la care partidele de opozitie din Parlament ar supune tara prin amatorismul si cinismul de care dau dovada", a adaugat el.

Borza a mai afirmat ca "dupa caderea motiunii de cenzura, Forta Nationala doreste sa acorde toata expertiza sa actului de guvernare, sa participe la alegerile locale si parlamentare de anul viitor cu o echipa de oameni profesionisti, pentru care interesul tarii primeaza".

"Asa cum am spus si la lansarea Fortei Nationale, construim un partid centrat pe rezolvarea problemelor tarii, care urmareste o schimbare in bine autentica, vizibila. Ne dorim sa fim un partid al oamenilor, nu al doctrinelor, nu al luptei oarbe dupa putere. Vom fi un partid care va pune romanii in fruntea prioritatilor. Nu ne dorim sa fim complici ai dezastrului prin acceptarea tacita a incercarii actualei opozitii de a prelua puterea fara o minima viziune pentru tara. Avem oameni competenti, avem profesionisti din varii domenii si avem o misiune comuna: progresul Romaniei si binele oamenilor. P.S.: Da, intre cei 15 sunt si multi semnatari ai motiunii dezamagiti de toti cei care au organizat aceasta tentativa, oameni care nu se regasesc in precaritatea acestei miscari si in lipsa de coerenta si seriozitate de care partidele de opozitie au dat dovada in ultima saptamana", a conchis el.

Remus Borza a fost ales deputat in 2016, din partea ALDE. In iunie 2019 s-a afiliat grupului PSD din Camera Deputatilor. El a fost, pentru o scurta perioada, consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dancila, dupa eliberarea din aceasta functie a lui Darius Valcov. Remus Borza a fost demis dupa ce a afirmat ca Romania are " un comportament comercial de tara bananiera".

Forza Italia (FI) este un partid politic italian de centru-dreapta, fondat la 16 noiembrie 2013, condus de Silvio Berluscon, fost premier al Italiei intre 1994-1995, 2001-2006, respectiv 2008-2011.

Sursa : www.mediafax.ro