13 iun 2019 - Stiri

Un nou demers al Sectiei de anchetare a magistratilor: Apelul din dosarul in care Ghita a fost achitat la fond, RETRAS

Procurorii Secţiei de anchetarea magistraţilor au decis să retragă apelul din dosarul de la ÎCCJ, în care sunt vizaţi Sebastian Ghiţă şi mai mulţi foşti procurori şi şefi de poliţie din Prahova, aceştia fiind achitaţi în primă instanţă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Sectia de anchetare a magistratilor a decis sa retraga apelul din dosarul lui Sebastian Ghita, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In aceasta cauza, Sebastian Ghita a fost cercetat alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Prahova.

Magistratii trebuie sa ia act de cererea Sectiei.

In prima instanta, fostul deputat Ghita a fost achitat, in iunie 2018, pentru toate capetele de acuzare imputate in acest dosar, respectiv folosire de informatii nedestinate publicitatii, dare de mita, cumparare de influenta, conducere fara permis, santaj si spalare de bani.

In acelasi dosar, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca si ceilalti inculpati sa fie achitati, pe motiv ca faptele nu exista sau nu sunt prevazute de legea penala, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Viorel Dosaru, fost sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Constantin Ispas, ofiter de politie, si Aurelian Constantin Mihaila, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Sursa : www.mediafax.ro