29 nov 2022 - Stiri

Un angajat al Guvernului linisteste apele: Salariile demnitarilor raman la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

,,Din toate datele pe care le am, la nivelul guvernului nu doar ca nu se va intampla, dar nici nu exista intentia sa aiba loc acest lucru. AU mai existat periodic diverse speculatii pe aceasta tema. Nu exista aceasta intentie, iar demnitarii din Romania vor avea, cel putin datelor oficiale pe care le detin si nu am elemente care sa justifice semne de intrebare, nici in cunoscuta ordonanta trenulet nu sunt astfel de elemente. Dimpotriva, exista o orientare extrem de asezata in cumpatare si buna cantarire a modului in care sunt cheltuiti banii publici. (...) Salariile demnitarilor raman la nivelul acestui an", spune Dan Carbunaru, purtatorul de cuvant al Executivului.

El afirma ca proiectul ordonantei-trenulet nu a fost discutat in sedinta de guvern de marti.

Ministerul Finantelor a pus in dezbatere o ordonanta de urgenta privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum sipentru modificarea si completarea unor acte normative, cunoscuta drept ,,ordonanta trenulet".

Proiectul propune majorarea salariilor bugetarilor cu 10% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fara a se depasi valoarea nominala pentru anul 2022 prevazuta in anexele la Legea cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare a cuantumului brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor de incadrare lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice.

Valoarea punctului de pensie se majoreaza de la 1.586 la 1.785 lei.

Sursa : www.mediafax.ro