26 ian 2021 - Stiri

Trump, tot mai aproape de condamnare. Dosarul sau a fost predat la Senat

Dosarul de suspendare a fostului presedinte american, Donald Trump, a fost transferat in Senatul SUA. Membrii Camerei Reprezentantilor au urmat drumul ceremonial prin Capitoliu pentru a preda dosarul de instigare la insurectie. Procedurile din Senat vor incepe peste doua saptamani.

,,Constitutia prevede ca, Camera Reprezentantilor va avea autoritatea de punere sub acuzare, iar presedintele va fi inlaturat din functie la punerea sub acuzare si condamnare pentru tradare, luare de mita sau alte infractiuni grave. Mai mult, sectiunea a treia a celui de-al 14-lea amendament la Constitutie interzice oricarei persoane care s-a angajat in insurectie sau rebeliune impotriva Statelor Unite sa detina orice functie oficiala in Statele Unite", a declarat Jamie Raskin,Camera Reprezentantilor.

Presedintele Joe Biden a declarat ca procedura de impeachment, care va incepe pe 8 februarie, ,,trebuie sa se intample, ar fi mai rau daca nu s-ar intampla". Biden a mai spus ca nu se asteapta ca 17 senatori republicani sa voteze pentru condamnarea fostului presedinte. Acesta ar fi numarul necesar de senatori pentru ca procedura de acuzare sa treaca.

La inceputul lui ianuarie, Donald Trump a devenit primul presedinte din istoria Americii, care a fost pus de 2 ori sub acuzare, in acelasi mandat.

 

 

Sursa : www.mediafax.ro