18 iun 2021 - Stiri

Transportatorii romani cer explicatii Guvernului despre impozitarea diurnei

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita Guvernului clarificarea urgenta a situatiei impozitarii diurnei platite soferilor profesionisti romani care opereaza transport rutier international, avand in vedere incertitudinea majora creata in sectorul transporturilor rutiere de controalele recente ANAF.

Inspectiile au vizat reincadrarea diurnei ca venit salarial si plata impozitelor si contributiilor aferente retroactiv pe 5 ani, sustin transportatorii.

,,Aceasta interpretare retroactiva a legislatiei aplicabile de catre organismele de control din Romania afecteaza grav supravietuirea sectorului romanesc de transport rutier international, amenintand sa conduca la falimentul imediat al firmelor de transport, in conditiile in care sunt situatii in care deciziile de impunere sunt in cuantum cel putin egal cu cifra de afaceri anuala a companiei. UNTRR atentioneaza ca orice crestere unilaterala a costurilor in domeniul transporturilor rutiere de catre Romania in urma acestei noi abordari/interpretari a ANAF, ameninta cu extinctia acest sector important al economiei romanesti", arata uniunea.

Operatorii de transport rutier mai spun ca sunt pusi intr-o situatie disperata, si ca protestele sunt inevitabile.

Sursa : www.mediafax.ro