12 feb 2019 - Stiri

The Sun: Theresa May vrea sa demisioneze in vara din functia de premier pentru a preintampina posibilitatea ca Boris Johnson sa preia sefia Guvernului de la Londra

Premierul britanic Theresa May intenţionează să demisioneze în această vară, la scurt timp după Brexit, vrând să influenţeze procesul de alegere a persoanei care o va succeda la şefia Guvernului de la Londra, potrivit unor surse guvernamentale, citate de cotidianul The Sun.

Potrivit surselor mentionate mai sus, planul Theresei May ar avea drept scop sa preintampine preluarea sefei Guvernului de la Londra de catre principalul ei rival, Boris Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale de rang inalt, Liam Fox, ministrul Comertului si un apropiat al Theresi May "este convins ca ea va renunta in aceasta vara. Afirma ca tot ce i-a spus prim-ministrul sugereaza asta".

"Este hotarata sa se asigure ca persoana potrivita o va succeda, dar nu va avea nici un cuvant de spus daca se ajunge faza fortarii sa demisioneze", a completat sursa citata.

De asemenea, Greg Clark, ministrul pentru Mediul de Afaceri, le-a spus prietenilor sai ca se asteapta ca premierul Theresa May sa se retraga in mod voluntar in cursul acestui an.

Se crede ca Theresa May vrea sa renunte la putere la scurt timp dupa Brexit, cat va fi intr-o pozitie relativ solida, pentru a putea avea un cuvant de spus in ceea ce priveste alegerea viitorului lider al conservatorilor.

Sursa : www.mediafax.ro