11 sep 2019 - Stiri

Tariceanu o acuza pe Dancila ca incearca cu orice pret sa restructureze ALDE: N-are cum sa evite votul in Parlament/ Sedinta la ALDE pentru formalizarea EXCLUDERII din partid a celor care au acceptat propunerea de a fi ministri

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegaţia Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuşi în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă. Tăriceanu o acuză pe Viorica Dăncilă că încearcă cu orice preţ să restructureze ALDE şi totodată să evite necesitatea venirii în Parlament. Liderul ALDE a precizat că premierul nu va scăpa de votul în Legislativ.

,,Domnul Baisanu mai e membru ALDE pana luni, cand va avea loc sedinta Delegatiei Permanente. Preocuparea mea nu e de dl Baisanu ca persoana. E vorba de orice membru ALDE care incalca prevederile statului", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, intr-o interventie telefonica miercuri seara la TVR 1.

Alexandru Baisanu, invitat in platoul TVR 1, a intervenit in discutie si a afirmat ca nu a plecat din ALDE, precizand ca il respecta pe Calin Popescu Tariceanu care ii este presedinte.

,,Nu am plecat. Nu e plecat nimeni. Altcineva are senzatia ca am plecat. Eu am un presedinte pe care il respect, pe domnul Tariceanu", a spus Alexandru Baisanu.

In replica, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca ,,acest dialog nu il putem face prin intermediul televiziunii", ci in forurile statutare ale ALDE.

Viorica Dancila a anuntat, miercuri, ca va propune membri ALDE pentru portofoliile de ministri vacante, respectiv Gratiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupa la Ministerul Energiei si Stefan-Alexandru Baisanu, ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul. Potrivit unor surse oficiale, propunerile sefului Executivului au ajuns, miercuri seara, la Cotroceni.

Si Teodor Melescanu a fost ales, marti, in functia de presedinte al Senatului. Fostul ministru de Externe a fost propus pentru pozitie de PSD.

ALDE a decis, martea trecuta, excluderea oricarui membru care accepta desemnarea din partea unui alt partid fara a avea acordul forurilor statutare.

Tariceanu:Dancila incearca cu orice pret sa restructureze ALDE. N-are cum sa evite votul in Parlament

,,Si domnul Melescanu si doamna Gratiela Gavrilescu au votat pentru iesirea de la guvernare. (...) Nu cerem sprijin la nimeni ca nu avem nevoie. Sigur doamna Dancila incearca cu orice pret sa restructureze ALDE. Este agresiva. M-a intrebat azi cineva - mai e posibilitatea de a avea discutii cu doamna Dancila si i-am spus sigur ca exista, daca renunta la aceste idei proaste si practic, atunci sigur ca putem sa stam de vorba. Altfel nu mai are niciun rost si nu mai are sens sa facem un dialog in conditiile actuale", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, intr-o interventie telefonica miercuri la TVR 1.

Presedintele ALDE a adaugat ca Viorica Dancila desi isi va gasi cativa ,,musterii" de partea ei nu va reusi sa eludeze votul cu privire la Guvern in Parlament.

,,Doamna Dancila, alaturi de sfatuitorii ei sa destructureze ALDE, doar, doar poate sa evite necesitatea venirii in Parlament. In cazul in care gaseste niste musterii, asa cum isi imagineaza ea, atunci poate sa evite acest vot. Eu spun ca nu are cum sa evite acest vot. Daca ALDE nu ii da acordul pentru ocuparea unei functii publice, acea persoana isi pierde calitatea de membru in mod automat", a conchis Tariceanu.

Sursa : www.mediafax.ro