19 iun 2021 - Stiri

Tanczos Barna, dupa ce un barbat a fost desfigurat de un urs: Schimbam legea

Barbatul fost supus unei interventii chirurgicale de 6 ore la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc.

,,Si aceasta tragedie este un semnal de alarma ca modificarea legislatiei, care ar permite interventia de urgenta atunci cand este semnalata prezenta ursilor periculosi in localitati, este indispensabila si din ce in ce mai urgenta. Cele doua proceduri, de interventie imediata si de preventie, trebuie sa existe in paralel in solutionarea problemei. Tocmai din aceste considerente lucram la proiectul de ordonanta pentru modificarea legislatiei, conform caruia in maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac, in cateva ore la locul respectiv se va deplasa o echipa formata de jandarmi si vanatori care va interveni gradual, in functie de situatie. Este responsabilitatea si datoria statului sa asigure siguranta cetatenilor. Trebuie sa prevenim tragediile de acest tip!", este anuntul lui Tanczos Barna.

Conform CJ Harghita, este vorba despre un barbat de 54 de ani care a fost atacat in zorii zilei la o ferma de langa Sacel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc, unde i s-a acordat asistenta medicala de urgenta, si in urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc.

Aici a fost operat, deoarece a suferit rani grave in zona pieptului.

,,Este vorba despre o ursoaica periculoasa. In plus fata de chirurgie toracica, barbatul atacat are nevoie de interventie chirurgicala neuronala, oro-maxilo-faciala si reconstructie plastica. Ne-am consultat cu Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor si asteptam documentatia din partea Asociatiilor de Vanatoare pentru a fi realizata o interventie de urgenta", a anuntat CJ Harghita.

Sursa : www.mediafax.ro