13 ian 2021 - Stiri

Suruse. Directorul combinatului siderurgic din Galati implicat in dosarul lui Costel Alexe a fost demis

Directorul general al Combinatului siderurgic Liberty din Galati, Bogdan Grecu, a fost demis, sustin surse din interiorul unitatii industriale. Grecu ocupa functia din 2018 si apare in dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe. In acest dosar al DNA se vorbeste despre o mita de 22 de tone de tabla.

Potrivit DNA, in perioada martie-aprilie 2020, fostul ministru Alexe ar fi pretins, in mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tabla in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit catre fabrica respectiva a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si la monitorizarea masurilor luate de aceasta societate comerciala pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme.

,,Foloasele respective, in cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite in datele de 23 aprilie 2020 si 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societati comerciale administrata de o ruda de-a sa", arata DNA.

DNA a cerut sa fie inceputa urmarirea penala fata de Costel Alexe, fost ministru, cercetat pentru luare de mita si instigare la delapidare.

Costel Alexe este in prezent presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

Sursa : www.mediafax.ro