03 aug 2022 - Stiri

SUA intra in conflict cu China in domeniul semiconductorilor. Biden va promulga saptamana viitoare legea privind subventionarea industriei

Preşedintele american, Joseph Biden, va promulga săptămâna viitoare o lege care va permite subvenţionarea industriei americane a semiconductorilor, în cadrul eforturilor Statelor Unite de a deveni mai competitive în raport cu statul chinez, anunţă Casa Albă, potrivit agenţiei Reuters.

Noua lege are rolul atenuarii crizei semiconductorilor, care afecteaza industria auto, producatorii de armament, firmele care fabrica masini de spalat si industria jocurilor video. Legea prevede acordarea de subventii in valoare de 52 de miliarde de dolari pentru activitati de cercetare si productie in industria semiconductorilor din SUA. Sunt prevazute si credite fiscale in valoare de 24 de miliarde de dolari.

"Legea va intensifica eforturile noastre de a produce semiconductori aici, in America", a declarat presedintele Biden marti.

Noua lege, care ar urma sa fie promulgata pe 9 august, prevede alocarea a 200 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani pentru intensificarea cercetarilor stiintifice in sensul imbunatatirii pozitiei SUA in competitia mondiala cu statul chinez.

China a depus eforturi de lobby pentru blocarea in Congres a legii americane privind semiconductorii. "Ne opunem ferm initiativei", a transmis Ambasada Chinei din Washington, considerand masura o reminiscenta a "mentalitatii specifice Razboiului Rece".

Sursa : www.mediafax.ro