25 nov 2020 - Stiri

Soferi, atentie unde va parcati masina! Legea privind ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe trotuare si spatii verzi a fost promulgata

In data de 24 noiembrie 2020, presedintele Klauss Iohanis a promult care prevede dreptul autoritatilor de a ridica masinile parcate neregulamentar pe trotuare si spatii verzi.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale a primit, in data de 03 noiembrie 2020, votul final al deputatilor cu 269 de voturi pentru, doua voturi contra si doua abtineri.

Pentru a intra in vigoare, proiectul de lege care a devenit mai trebuie publicat in Monitorul Oficial.

In cazul nerespectarii obligatiei de a nu ocupa domeniul public cu vehicule in afara spatiilor marcate expres de administratorul domeniului public, daca un vehicul stationeaza pe domeniul public, in alte locuri decat drumul public, politia locala poate dispune masura tehnico-administrativa a ridicarii vehiculului.

Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public si se realizeaza pe durata a 24 de ore.

De asemenea, ridicarea vehiculului nu se dispune sau se intrerupe in cazul in care in vehicul este vizibila prezenta unor persoane.

Vehiculul ridicat se restituie dupa ce se face dovada achitarii tarifului aferent operatiunii/operatiunilor efectuate, in baza documentelor care atesta proprietatea ori detinerea legala a acestuia.

Programul de restituire a vehiculelor depozitate in spatiile special amenajate se asigura prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

Pentru a intra in vigoare prezentul proiect mai trebuie publicat in Monitorul Oficial.

Sursa : www.mediafax.ro