29 iul 2020 - Stiri

Situatie ,,Big Tabacco" in tech: Amazon, Apple, Facebook si Google, vor fi audiati miercuri pentru incalcarea legii antitrust

Gigantii Amazon, Apple, Facebook si Google vor fi audiati online, in cursul zilei de miercuri, pe tema incalcarii legii antitrust - legea concurentei libere.

Astfel, Jeff Bezos de la Amazon, Tim Cook de la Apple, Mark Zuckerberg de la Facebook si Sundar Pichai de la Google vor fi nevoiti sa-si apere, in fata Congresului, afacerile cu activitate domninanta in industria social media.

Membrii Comisiei Judiciare au adunat sute de ore de interviuri si peste 1.3 milioane de documente despre companiile gigant, dar si despre directorii acestora. Investigatia s-a derulat pe parcursul unui an.

Cei patru afaceristi vor aparea, pentru prima oara impreuna, in fata Congresului pentru a-si justifica activitatile si pentru a-si apara afacerile.

Audierea celor patru giganti este cea mai agresiva replica a Guvernului la adresa companiilor din zona tech, dupa incercarea de a distruge Microsoft in urma cu 20 de ani.

Gigi Sohn, un fost consilier de la Comisia Federala de Comunicatii, spune ca ,,Ceea ce se intampla acum este similar cu audierea Big Tabacco".

Big Tabacco a avut loc in 1994, cand au fost audiati directorii celor mai mari 7 companii de tutun din America. Acestia au afirmat in timpul audierii ca nu credeau ca tigarile ar putea crea dependenta.

Sursa : www.mediafax.ro