10 oct 2018 - Stiri

Seful Departamentului antifrauda din cadrul Executivului, care a instrument dosarul Microsoft, eliberat din functie/ Cine va asigura interimatul

Premierul Viorica Dăncilă l-a eliberat din funcţie pe şeful DLAF, Marius Vartic, decizia fiind publicată miercuri în Monitorul Oficial. Până la numirea unui nou şef antifraudă, atribuţiile vor fi exercitate de Andrei Chendi, director în cadrul departamentui.

,,La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, Marius Catalin Vartic se elibereaza, la cerere, din functia de sef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifrauda - DLAF. Incepand cu data prevazuta la art.1, domnul Chendi Andrei-Atila-Lica, director, Directia control, exercita atributiile sefului cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifrauda - DLAF pana la numirea conducatorului institutiei, in conditiile legii", potrivit actului publicat in Monitorul Oficial.

Sectia pentru procurori a CSM a decis, pe 2 octombrie, incetarea detasarii la DLAF a procurorului Marius Vartic, acesta urmand sa isi continue activitatea la DNA - structura centrala, incepand cu data de 3 octombrie.

,,Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea detasarii la Departamentul pentru lupta antifrauda a domnului procuror VARTIC MARIUS CATALIN si continuarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie - nivel central, incepand cu data de 03.10.2018", se arata in decizia Sectiei pentru procurori a CSM.

Procurorul DNA Marius Catalin Vartic a fost numit in iulie 2016, de Dacian Ciolos (premier la acel moment), in fruntea Departamentului pentru lupta antifrauda (DLAF) pentru un mandat de cinci ani. Vartic avea functie cu rang de secretar de stat.

Acesta a detinut functia de procuror sef birou in cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie - Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie - Biroul de combatere a infractiunilor comise in legatura directa cu infractiunile de coruptie.

Vartic a instrumentat dosare precum Microsoft sau cel al fostului judecator CCR Toni Grebla (achitat in prima instanta de instanta suprema).

Sursa : www.mediafax.ro