17 mai 2018 - Stiri

Reteta pentru un medicament oncologic, obtinuta de un barbat pe numele mamei moarte. Dosar penal pentru o substanta in valoare de 17.000 de lei

Un prahovean este cercetat pentru înşelăciune după ce a obţinut de la medical oncolog o reţetă pentru un medicament contra cancerului, pe numele mamei sale, femeia fiind moartă. Ulterior, o altă persoana a vândut medicamentul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Politiei Prahova, doi ploiesteni, un barbat si o femeie, sunt banuiti de inselaciune, respectiv complicitate la aceasta fapta, pentru ca ar fi obtinut un medicament oncologic pe numele unei femei decedate si apoi l-ar fi vandut.

Din cercetarile politistilor, barbatul, dupa decesul mamei sale, s-ar fi prezentat la un spital si ar fi solicitat medicului curant oncolog al defunctei eliberarea unei retete.

,,A motivat ca femeia nu este deplasabila. Medicul i-ar fi eliberat o reteta cu medicamentul solicitat, iar in cursul aceleiasi zile, medicamentul prescris ar fi fost ridicat dintr-o farmacie de catre complicea sa. Medicamentul in valoare de 17.077 lei, decontat integral de ce CAS, ar fi fost vandut ulterior cu o suma inferioara de catre o persoana necunoscuta. Dosarul penal a fost inaintat unitatii de parchet cu propunerea de sesizare a instantei competente sa solutioneze cauza", arata reprezentantii Politiei Prahova.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca politistii au intrat pe fir dupa ce medicul a depus reclamatie. Doctorul s-a dus sa deconteze reteta si atunci a observat ca femeia figureaza ca decedata.

La randul sau, purtatorul de cuvant al CAS Prahova, Catalin Tudorache, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca in ultima perioada s-au inregistrat aproximativ 30 de astfel de cazuri.

"In ultima perioada au fost aproximativ 30 de astfel de cazuri. Prin Serviciul Control se fac verificari prin suprapunerea bazalor de date. Asa se depisteaza astfel de cazuri. Apoi se face control la furnizorul de servicii medicale care a prescris medicamentele, se recupereaza suma si se fac si plangeri penale", a declarat Tudorache.

Sursa : www.mediafax.ro