02 mar 2021 - Stiri

Replica Institutului Levantului pentru Clotilde Armand: Nu stie ce vorbeste! Apel la toate instantele

Clădirea Institutului Levant este la fel de improprie pentru o şcoală, precum cabinetul de europarlamentar deschis de Clotilde Armand pe Calea Victoriei, este replica celor de la Institut, după ce primarul Sectorului 1 a spus că vrea să le ia clădirea şi să o transforme în şcoală.

Dupa ce Clotilde Armand a propus preluarea de catre primarie a cladirii in care functioneaza Institutul de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului, reprezentantii institutiei au spus ca primarul ,,nu stie ce vorbeste" si ameninta ca vor apela la toate instantele administrative, civile si penale pentru a obtine condamnarea celor vinovati de ,,minciunile" aduse in spatiul public.

,,A avut aceasta revelatie trecand pe langa Arcul de Triumf. Oare? Daca ar fi trecut cu adevarat pe acolo si s-ar fi uitat cu atentie, ar fi putut constata ca sediul Institutului Levant nu este la cativa metri de Arcul Triumf, cum afirma, si ca este impropriu pentru o scoala. Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansata de scriitorul Gabriel Liiceanu si fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuata de deputatul USR Iulian Bulai, este preluata acum de primarul USR al sectorului 1. Clotilde Armand adauga la colectia de aberatii si minciuni la adresa Institutului Levant si demagogia de cea mai joasa speta. Insinueaza ca nimeni nu stie ce face Institutul Levant", spun cei de la Institut intr-un comunicat de presa.

Ei spun ca era foarte simplu pentru primarul Sectorului 1 sa afle ce face Institutul: sa caute informatii pe site.

,,A persevera in a prezenta Institutul Levant drept o sinecura poate fi interpretat drept analfabetism functional, dar, cu siguranta, dovedeste lipsa de profesionalism si rea-credinta. Conferintele organizate, programele si proiectele lansate, cu participarea unor personalitati prestigioase ale lumii academice internationale, aparitiile editoriale arata cu prisosinta ca angajatii Institutului Levant nu primesc bani fara sa faca nimic. Dimpotriva, aduc prestigiu si respect Romaniei", spun reprezentantii Institutului Levantului.

Reprezentantii Institutului o acuza pe Clotilde Armand si in privinta afirmatiilor cum ca ,,institutia plateste salarii anuale de peste 500 de mii de euro".

,,Este o minciuna. Daca ar fi cautat adevarul, ar fi aflat ca un consilier expert gradul II are un venit lunar intre 2.746 lei - 3.028 lei net, iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetator stiintific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetator stiintific II (echivalentul unui conferentiar) - 4.177 lei net, iar al unui cercetator stiintific III: 3.117 lei net", spun ei.

Cei de la Institutul Levant spun ca isi rezerva dreptul de a apela la toate instantele administrative, civile si penale pentru a obtine condamnarea celor vinovati de aceste ,,minciuni".

In finalul comunicatului, reprezentantii Institutului o intreaba pe Clotilde Armand daca nu ar fi potrivit pentru scoala sediul ei de europarlamentar.

,,O intrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecuta intr-o duminica seara pe Calea Victoriei si am vazut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand - europarlamentar. Ce ziceti, n-ar fi bun pentru o scoala? Nu-l preluati si pe acela?".

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea de catre primarie a cladirii in care functioneaza Institutul Levantului pentru a fi transformata in scoala.

,,Exista o mare provocare pentru scolile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, in cel mai scurt timp posibil, sa eliminam supraglomerarea din clase pentru ca elevii nostri sa invete in conditii civilizate. Am trecut astazi pe langa o cladire situata la cativa metri de Arcul de Triumf. Cladirea se numeste Institutul Levantului. In perioada in care Romania era condusa de Dragnea a fost infiintat acest Institut de Studii Avansate a Culturii si Civilizatiei Levantului condus de fostul presedinte al Romaniei - dl. Emil Constantinescu. Ce face aceasta institutie?! Nimeni stie. Se stie doar ca institutia plateste salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Sa revenim insa la scoli. Avand in vedere deficitul unitatilor de invatamant din Sectorul 1, propun sa preluam noi cladirea in care functioneaza in prezent Institutul Levantului si sa o transformam intr-o scoala", a scris duminica seara pe Facebook primarul sectorul 1.

Clotilde Armand sustine ca, de exemplu, in cladre ar putea functiona Scoala Pia Bratianu Nr. 2., unde elevii invata in trei schimburi.

,,Trebuie sa investim in viitorul copiilor nostri si sa lasam la o parte sinecurile din trecut", a adaugat primarul pe reteaua de socializare.

Sursa : www.mediafax.ro