08 nov 2018 - Stiri

Reactia lui Teodorovici, despre posibila sa implicare in dosarul care il vizeaza pe Tariceanu: Unii isi pierd timpul

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat joi că nu a fost citat în dosarul care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu, iar aceste speculaţii sunt o pierdere de vreme, dar dacă va fi chemat, va răspunde tuturor întrebărilor.

"Nu am astfel de informatii si nu ma preocupa astfel de aberatii. Discut si raspund la orice intrebare. Unii isi pierd timpul pt astfel de aberatii", a spus Eugen Teodorovici, intrebat fiind daca este adevarat ca numele sau ar aparea in dosarul care il vizeaza pe presedintele Senatului, asa cum au aparut speculatii in spatiul public.

Intrebat daca va vota pentru ridicarea imunitatii presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, Teodorovici a spus ca va vedea la momentul respectiv.

In perioada vizata de dosarul lui Tariceanu, anii 2007-2008, actualul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, era secretar de stat.

"Daca am facut-o, eram secretat de stat si semnam in locul ministrului Varujan Vosganian de a aloca sumele respective pentru ca ministerele stabilesc ce e prioritate. Daca exista, inseamna ca sunt si legale, daca altii au alte argumente, sa le aduca", a mai spus Teodorovici.

DNA a anuntat joi oficial ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat ca ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentantii unei companii austriece pentru a incheia mai multe acte aditionale la un contract comercial, banii fiind folositi pentru campania electorala.

Firma la care se face referire este Fujitsu Siemens Computers, cea de al carei nume a fost legat si dosarul Microsoft, in acre au fost implicati mai multi demnitari romani.

Sursa : www.mediafax.ro