10 oct 2019 - Stiri

Rafuiala intre doi fosti parteneri. Tariceanu: Draga Viorica, daca esti tinuta captiva la Guvern, clipeste de doua ori. Te eliberam!/ Dancila l-a acuzat ca a fugit rusinos de la guvernare

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a criticat-o pe Viorica Dăncilă, în plenul în care se votează moţiunea de cenzură, spunând că dacă ar fi vrut să dea personal motive pentru picarea Executivului venea cu argumente mult mai puternice decât PNL sau USR, având în vedere colaborarea PSD ALDE.

"Draga, Viorica nu aveam intentia sa iau cuvantul pentru un simplu motiv: am fost partener 2 ani jumate. Daca ma apucam eu sa dau din casa aveam argumente de 10 ori mai tari decat PNL. M-ai atacat neelegant. Ma asteptam altceva de la o persoana care a petrecut mult timp la Bruxelles. Stiinta unui premier se refera la teme, nu la oameni, in fine...Doamna premier, inca premier, ne spunea la inceputul verii ca nu a fost ea insasi, ca a fost timorata, ca nu se simtea confortabila si nu se identifica. Ce sa inteleg? Ca asta va caracterizeaza? Jocurile de racolare a unor membri ALDE? Pe unii i-ati nominalizat ministri. Astia au si pus osul la treaba. Asta e stilul dv? Imi pare rau, este un stil de lumea a treia. Credeam ca Romania merge catre Vest, nu catre Est. vesti nu catre est", a spus Calin Popescu Tariceanu.

"Azi aveti ocazia (...) sa isi aduca aminte de dv ca cineva care este tinut ostatic cu forta la Palatul Victoria. Draga Viorica, daca este adevarat, poti sa nu spui nimic, dar sa clipesti de doua ori si te eliberam. Sa stii ca exista viata si cand nu mai esti premier", a mai spus Tariceanu.

Anterior, Viorica Dancila a spus: "il avem pe domnul Tariceanu, care si dumnealui a pus umarul la acest demers sortit esecului. Asa cum a putut: fugind de la guvernare si sacrificandu-si propriul partid, intr-o bataie de joc incredibila la adresa romanilor care ne-au votat in 2016. Cu toata experienta domnului Tariceanu, a cazut in mod rusinos in capcana lui Victor Ponta si si-a asigurat un apus al carierei politice lamentabil. Era totusi un destin predictibil, pentru ca asta li se intampla celor ce se aliaza cu Ponta: ajung tradati si sacrificati in numele intereselor personale ale liderului Pro Romania - un alt artizan din umbra al acestei tentative, premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor si expertul in jocuri de culise cu finalitate zero".

Sursa : www.mediafax.ro