12 sep 2019 - Stiri

PSD merge mai departe cu proiectul pentru impozitarea pensiilor speciale. Dancila cere sustinere in Parlament

Viorica Dăncilă a declarat că Parlamentul trebuie să trateze cu maximă responsabilitate iniţiativa legislativă a lui Eugen Teodorovici privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Premierul a precizat că este o măsură justă, iar aceste pensii nu înseamnă „privilegii speciale”.

Viorica Dancila a declarat, joi, in debutul sedintei de Guvern, ca "saluta" initiativa ministrului Finantelor Eugen Teodorovici, depusa in Parlament, care vizeaza impozitarea suplimentara a pensiilor speciale. Premierul a subliniat ca aceasta masura nu are scopul de a a duce bani la bugetul de stat.

"Salut initiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusa in calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentara a pensiilor speciale. E o masura justa, de echitate sociala, promovata deloc intamplator in acelasi timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezinta recunoasterea unor conditii de munca sau unor restrictii, nu s inseamna privilegii speciale", a afirmat Viorica Dancila, joi, in debutul sedintei de joi a Guvernului.

Premierul a precizat ca acest proiect nu are scopul de a aduce bani la bugetul de stat si a facut apel la parlamentari sa analizeze si sa trateze cu responsabilitate initiativa ministrului de Finante Eugen Teodorovici.

"In aceasta cheie trebuie analizat proiectul de lege, care sub nicio forma nu are scopul de a aduce bani mai multi bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedeste acest lucru. Fac apel la membrii Parlamentului Romaniei sa analizeze si sa trateze cu maxima responsabilitate aceasta initiativa a domnului Teodorovici", a conchis Dancila.

Eugen Teodorovici a depus la Senat, in calitate de senator PSD, un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30% din suma. De asemenea, initiativa prevede si taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din suma. Masura facea parte initial din pachetul de propuneri discutat odata cu rectificarea bugetara de la inceptul lunii august.

Impozitare vizeaza persoanele care realizeaza venituri din "pensii si/sau indemnizatii pentru limita de varsta, primite in baza unor legi/statute speciale denumite in continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii si indemnizatii pentru limita de varsta, denumita in continuare taxa", conform proiectului depus la Senat.

Sursa : www.mediafax.ro