03 feb 2020 - Stiri

Propunerile ministrului Justiţiei pentru funcţiile de conducere vacante din Ministerul Public. Bogdan Licu, propus pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general

Autor: Eduard Popescu

Ministerul Justiţiei (MJ) a publicat propunerile de numire pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante în cadrul Parchetului General, DNA şi DIICOT. Astfel, Bogdan Licu a fost nominalizat pentru poziţia de prim-adjunct al PICCJ, la DIICOT a fost înaintată drept propunere Daniela Pâţu, în timp ce la DNA a fost propusă Mădălina Scarlat.

Potrivit unui comunicat de presă cu privire la rezultatul selecţiei procurorilor pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante la Parchetul General, DIICOT şi DNA, ministrul Justiţiei va formula următoarele propuneri: 

Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ - Dimitrie-Bogdan Licu;

Adjunct al Procurorului General al PICCJ - Maria Magdalena Militaru (foto);

Procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ - Adriana Denisa Cristodor;

Procuror Şef al Secţiei parchetelor militare a PICCJ - Cătălin Ranco Piţu;

Adjunct al Procurorului şef al DIICOT - Oana Daniela Pâţu;

Adjunct al Procurorului şef al DNA - Mădălina Scarlat.

Astfel, Oana Schmidt-Hăineală pierde nominalizarea pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef DIICOT, ea numărându-se printre candidaţii pentru acest post, la fel şi Ioana Bogana Albani. Pentru funcţia de procuror şef secţie - Secţia parchetelor militare a PÎCCJ au mai fost în cursă Ionel Corbu sau Florin-Daniel Căşuneanu, doi dintre procurorii ce au candidat şi la şefia Pachetului General. 

În continuare, propunerile vor fi trimise marţi către CSM Secţia de procurori în vederea procedurii de avizare.

Pentru celelalte posturi vacante pentru care a fost organizată selecţia, Ministrul Justiţiei nu va face propuneri de numire, optând pentru respingerea candidaturilor, transmite MJ.