09 iun 2021 - Stiri

Proiectul cumulului pensiei cu salariul are avize negative. Orban: Sa fie legea solida

Consiliul Legislativ a spus ca proiectul care elimina cumulul pensie cu salariul la stat, in forma actuala, ar fi neconstitutional si ar fi foarte dificil de adoptat in Parlament, tocmai pentru ca modifica foarte multe legi. Presedintele Camerei Deputatilor a declarat ca vor fi vazute argumentele, dar ,,Consiliul Legislativ nu este Curtea Constitutionala".

,,Consiliul Legislativ nu este Curtea Constitutionala. Sigur ca vom vedea argumentele care au fost folosite de Consiliul Legislativ si vom vedea daca exista sau nu exista astfel de temei de a considera neconstitutionala o prevedere sau alta. Cert este ca din punctul nostru de vedere, este necesar un astfel de proiect de lege pentru ca nu este normala cumularea pensiei cu un salariu in sectorul public", a spus Orban.

Acesta a dat exemplul de pensionari care se fac la 45 - 50 de ani, apoi cei aflati la pensie revin imediat in administratie sau alte functii de stat si castiga si salariu, si pensie.

,,Sigur ca forma finala trebuie sa respecte si alte decizii ale CCR cu privire la alte spete similare si ca trebuie sa facem legea mai solida din punct de vedere constitutional ca sa poata sa reziste unui eventual atac la CCR", mai spune Orban.

Sursa : www.mediafax.ro