12 dec 2019 - Stiri

Procurorul militar Gh. Cosneanu, şef de secţie la PÎCCJ, îşi continuă activitatea la Timişoara

Procurorii CSM au decis ca procurorul militar Gheorghe Cosneanu să îşi continue activitatea pe funcţie de execuţie la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, după ce i-a expirat mandatul de şef de secţie la Parchetul Militar. Cosneanu a instrumentat dosarul 10 august 2018.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii pe o funcţie de execuţie la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara a generalui maior magistrat Gheorghe Cosneanu, la expirarea mandatului în funcţia de procuror militar şef secţie la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, începând cu data de 4 ianuarie 2020.

Procurorii CSM au avut pe masă şi propunerea de delegare în funcţia de şef de secţie de la Parchetul General, însă aceasta a fost respinsă.

Gheorghe Cosneanu este unul dintre procurorii militari care s-au ocupat de dosarul 10 august 2018.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Cosneanu Gheorghe şi alţi procurori militari pentru nereguli referitoare la dosarul violenţelor din 10 august 2018.

Ulterior, ICCJ a decis definitiv că aceştia nu au încălcat legea.