26 nov 2021 - Stiri

Prioritatile Guvernului Ciuca: rectificarea bugetara, prelungirea starii de alerta si zi libera

Priorităţile Guvernului condus de Nicolae Ciucă sunt rectificarea bugetară, prelungirea stării de alertă şi declararea zilei de 29 noiembrie drept zi liberă.

Mai multe proiecte de acte normative au fost incluse pe agenda sedintei Guvernului Romaniei de vineri. Doua dintre proiectele de ordonanta de urgenta vizeaza rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 si rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021.

De asemenea, ministrii vor discuta despre proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea anexelor nr. 2 si 3 la Hotararea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 9 noiembrie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodata, membrii Guvernului intentioneaza sa aprobe un proiect privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi libera.

Sedinta de Guvern va incepe la ora 12.30. Inainte ar putea avea loc o sedinta a coalitiei PSD-PNL-UDMR pe tema rectificarii bugetare. Intalnirea a fost solicitata de liberali, sustin surse din lumea politica.

Sursa : www.mediafax.ro