18 iun 2019 - Stiri

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, cere remanierea/ restructurarea guvernului

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă, că acum Guvernul şi Viorica Dăncilă trebuie să dea dovadă de mai multă transparenţă. Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că este nevoie de o remaniere guvernamentală sau chiar de o restructurare.

,,Motiunea nu a reusit. Din punctul meu de vedere a fost o sansa unica pentru opozitie pentru ca au reusit sa se stranga toti. A fost cea mai stransa motiune, dar sa tinem cont de voturile lejere fata de asteptarile opozitiei. Eu recunosc in continuare greselile facute si sper sa nu le mai facem. As enumera incepand cu schimbarea Guvernului Grindeanu, schimbarea Guvernului Tudose. Ar fi fost total anormala acum schimbarea Guvernului Dancila. Din punctul meu de vedere acum intreaga responsabilitate se muta la Guvern, la doamna prim-ministru, care trebuie sa arate, prin Guvernul condus de dansa, mult mai multa transparenta, credibilitate si profesionalism", a declarat Marcel Ciolacu, marti, la Parlament.

Intrebat daca este nevoie de o remnaniere, Marcel Ciolacu a raspuns: ,, Eu consider ca da. Chiar mai mult, consider ca este nevoie de o responsabilitate".

Deputatul PSD a spus ca ar fi de acord si cu o restructurare a Guvernului.

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat ca pozitia Vioricai Dancila, a PSD si a ALDE s-a intarit acum, odata cu respingerea motiunii de cenzura.

Camera Deputatilor si Senatul au respins, marti, in plenul reunit, motiunea de cenzura depusa de partidele de opozitie pentru demiterea Guvernului Dancila.

Din numarul total de parlamentari care este 465, au fost prezenti 350. Au fost exprimate 210 voturi dintre care voturi ,,pentru" 200, voturi ,,impotriva" 7, abtineri 3. Pentru ca motiunea sa fie adoptata erau necesare 233 de voturi ,,pentru".

Sursa : www.mediafax.ro