18 iun 2019 - Stiri

Premierul Dancila: Dupa Congres, in iulie, vom face o evaluare a Guvernului pe primele sase luni ale anului

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în luna iulie, după Congresul PSD din 29 iunie, va fi făcută o evaluare pe primele şase luni ale acestui an a activităţii Guvernului, pe fiecare minister în parte.

,,La sase luni vom face o evaluare a masurilor din programul de guvernare, vom vedea ce mai avem de indeplinit si bineinteles o foaia de parcurs. Acum la sase luni se incheie primul semestru si vom face evalaure. Dupa Congres, vom face in luna iulie o evaluare pe primele sase luni ale anului", a declarat Viorica Dancila, marti seara la Romania Tv.

Intrebtata daca sunt lucruri care nu functioneaza in Guvern si daca va face o remaniere, in acest context, seful Executivului a raspuns: ,,Ca sa putem vorbi despre o remaniere trebui sa vin cu o evaluare a indeplinirii progra pe fiecare minister. Se implinesc 6 luni in acest an de guvernare, voi face o evaluare pe fiecare minister in parte. Eu nu cred ca remanierea se poate face pe oameni. Cred ca dincolo de oameni trebuie sa vedem munca lor, ce au realizat. Dupa ce vom face aceasta evaluare, decizia o vom lua in CEx, voi asculta opinia tuturor colegilor si vom vedea ce vom face in perioada urmatoare".

Premierul a adaugat ca PSD si guvernarea ar trebui sa se axeze mai mult pe comunicarea cu cetatenii.

,,Ca premier ne-am axat foarte mult pe indeplinirea masurilor programului de guvernare. Cred ca ne-am axat prea putin pe comunicare si cred ca si de aceea rezultatul nostru la alegerile europarlamentare. Au fost multe masuri pe care nu le-am comunicat suficient. Cred ca trebuie sa ne bazam mai mult p comunicare si pe relatia directa cu cetateanul. Cred ca trebuie sa merge in teritoriu sa vedem daca oamenii sunt impliniti cu masurile de guvernare. Trebuie sa vedem daca nu trebuie cumva sa venim cu masuri diferentiate pe zone. Cred ca trebuie sa facem o evaluare corecta, sa mergem foarte mult in teritoriu si sa adaptam masurile in functie de programul de guvernare si nevoile cetatenilor din diferite zone ale tarii", a conchis Dancila.

Sursa : www.mediafax.ro