25 nov 2022 - Stiri

,,Pregatiri" pentru sarbatori. 6,5 tone de articole pirotehnice, confiscate de politistii din Ilfov in urma unor perchezitii

Poliţiştii din Ilfov au confiscat vineri 6,5 tone de articole pirotehnice în urma unor percheziţii făcute la persoane bănuite de comercializare de produse susceptibile de a fi contrafăcutee şi în urma unor verificări la un centru comercial din localitatea Dobroeşti.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, au facut vineri 3 perchezitii la domiciliile mai multor persoane, banuite de comercializarea produselor pirotehnice si articole de imbracaminte susceptibile a fi contrafacute.

Concomitent, pentru probarea activitatii infractionale, politistii au efectuat verificari la un centru comercial din localitatea Dobroesti.

In urma perchezitiilor si controalelor facute, politistii au confiscat aproximativ 6,5 tone de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, 2.350 pachete de tigari fara timbru de acciza din Romania si 580 de articole de imbracaminte, susceptibile a fi contrafacute.

Politistii ilfoveni de la economic continua cercetarile in cadrul dosarului penal, sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, contrafacere de marca si respectiv orice operatiune cu articole pirotehnice fara drept.

La nivel national, Politia Romana desfasoara in aceasta perioada actiunea ,,Foc de Artificii"-2022-2023, pentru prevenirea oricaror evenimente negative, generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

Sursa : www.mediafax.ro