05 nov 2019 - Stiri

Predoiu către Birchall, la preluarea mandatului de la Justiţie: Vă felicit pentru ceea ce aţi făcut. Încheierea cu bine a unui mandat de ministru al Justiţiei este o performanţă

Autor: Eduard Popescu

Miniştrii Cabinetului Orban îşi preiau astăzi mandatele, ultima ceremonie de predare-primire încheiată fiind cea de la Ministerul Justiţiei, acolo unde Ana Birchall i-a predat portofoliul ministerului lui Cătălin Predoiu. Acesta din urmă a ţinut să o felicite pe Birchall pentru lucrurile realizate în mandatul său.

În primul rând, mă simt foarte onorat să mă aflu aici. Nu cred că pentru un jurist ce practică şi politica poate fi o onoare mai mare decăt să servească în această nobilă demnitate de ministru al Justiţiei, a spus la începutul discursului său Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiţiei.

Sunt conştient de aşteptările pe care cetăţenii, pe care dvs le aveţi de la noi, Ministerul Justiţiei, minister pe care l-am respectat şi îl respect pentru profesionalismul său. Nu există justiţie de dragul justiţiei. Se face justiţie pentru cetăţeni şi asta trebuie să fie preocuparea tuturor. Îi invit pe toţi magistraţii şi cei ce-i ajută să-şi facă meseria şi să gândească cu profunzime de fiecare dată când îşi exercită puterea cu care i-a învestit legea, a continuat acesta. 

Predoiu a ţinut să o felicite pe Ana Birchall pentru lucrurile realizate în cele câteva luni petrecute de aceasta la conducerea ministerului: Doamnă ministru, daţi-mi voie să fac un gest desprins din România normală şi vă felicit pentru încheierea cu bine a mandatului. Experienţa îmi arată că încheierea cu bine a unui mandat de ministru al Justiţiei este în sine o performanţă, iar dvs aţi făcut mai mult decât atât, a spus Predoiu.