09 ian 2021 - Stiri

Politia Capitalei, sesizata ca intr-un container ard caini. Perchezitii la adapostul improvizat

Sectia 13 Politie din Capitala a fost sesizata in 5 ianuarie ca pe un teren viran, intr-un container, printre deseuri, ardeau trupurile unor caini.

Cercetarile s-au realizat sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, in temeiul Legii nr. 205 din 2004 privind protectia animalelor, iar sambata politisti, cu sprijinul unor lucratori ai Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor si Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, au pus in aplicare doua mandate de perchezitie la adresa unui barbat, despre care existau indicii ca se ocupa cu gestionarea adapostului improvizat pentru animale, precum si la adresa adapostului.

,,Au fost identificati in adapost 108 caini, tinuti in conditii improprii, unii cu diverse leziuni, fapt pentru care politistii au emis ordine de plasare in adapost, acestia fiind preluati si relocati de catre reprezentantii ASPA. Au fost identificate si ridicate documente cu privire la cainii din adapost, pentru o parte urmeaza a fi identificati, pe baza microcipurilor, proprietarii, urmand a fi contactati pentru stabilirea modalitatii in care acesti caini au ajuns in adapostul improvizat", spun, sambata, reprezentantii Politiei Capitalei.

De asemenea, a fost depistata si dusa la sediul sectiei pentru audieri si o alta persoana care ar fi organizat adapostul improvizat.

Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 13 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 pentru stabilirea situatiei.

Sursa : www.mediafax.ro