23 sep 2020 - Stiri

Pilotii Blue Air ii cer lui Orban sa emita Hotararea de Guvern privind acordarea ajutorului de stat

Scrisoarea deschisa adresata premierului Ludovic Orban este semnata de Sindicatul Pilotilor Blue Air.

,,Putem sa controlam un avion, dar nu putem sa controlam mediul socio-politic, economic sau sanitar. Putem decide in ce directie sa zboare o aeronava, dar nu in ce domeniu se aloca fondurile de redresare a economiei. Este in puterea dumneavoastra sa decideti si nu putem decat sa fim onorati de faptul ca aveti incredere in noi si ca ati ales sa sustineti sectorul aviatiei de transport pasageri din Romania", se arata in scrisoare.

Pilotii ii transmit lui Orban ,,nevoia iminenta" de a emite HG pentru aprobarea ajutorului de stat.

,,Dorim sa va transmitem nevoia iminenta de a emite Hotararea de Guvern pentru aprobarea ajutorului de stat conform OUG 139/19 August 2020, pentru a ne putea exercita meseria in continuare. Mentionam ca masuri similare au fost luate si implementate si de alte state pentru a-si asigura acest domeniu-cheie al economiilor nationale si consideram ca acordarea garantiei de stat pentru accesarea imprumutului reprezinta un castig pentru toate entitatile implicate: pasageri, angajati, colaboratori si nu in ultimul rand economia Romaniei", spun pilotii.

Potrivit acestora, pilotii risca sa ramana fara locuri de munca si vor fi fortati sa isi ofere serviciile pentru companii straine.

Sursa : www.mediafax.ro