12 apr 2021 - Stiri

Perchezitii la persoane banuite de eliberarea si folosirea de teste Covid-19 falsificate

Mai multe persoane din Giurgiu sunt bănuite că au eliberat unor călători teste Covid-19 care atestă faptul că aceştia nu sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dar care în realitate nu au fost efectuate.

Perchezitiile se fac, luni, la sediile a trei societati de transport international, de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Giurgiu, cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei ,,Vlad Tepes", sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu.

Sunt puse in executare cinci mandate de perchezitie domiciliara la sediile si punctele de lucru a trei societati comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul international de persoane prin curse regulate, intr-un dosar penal privind eliberarea si folosirea de teste Covid-19 falsificate, potrivit IPJ Giurgiu.

Potrivit sursei citate, se fac cercetari pentru infractiuni precum fals material in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Concret, administratorii societatilor comerciale au pus la dispozitia calatorilor teste COVID- 19 care atesta faptul ca acestia nu sunt infectati cu virusul SARS-CoV-2, teste care in realitate nu au fost efectuate.

Sursa : www.mediafax.ro