29 oct 2020 - Stiri

Perchezitii la CFR si la o firma de paza a lui Remus Radoi, zis ,,Codita". Prejudiciul cauzat este de peste 1.600.000 de lei

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Videle, efectueaza zece perchezitii domiciliare, in Bucuresti si judetul Olt, la sediul unei institutii publice si la domiciliul si sediile mai multor persoane.

Din probatoriu a rezultat ca, in anul 2019, reprezentantii unei societati comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de paza, ar fi indus in eroare functionarii unei institutii publice.

Activitatea ilicita s-ar fi realizat cu ocazia derularii unui contract de paza a obiectivelor, bunurilor si valorilor ce apartin institutiei publice, prin atestarea executarii serviciului de paza cu un numar de agenti de securitate/schimb mult mai mare decat in realitate, in scopul de a obtine un folos patrimonial injust, transmite Politia.

De asemenea, din ancheta au rezultat indicii ca, beneficiind de complicitatea unui functionar din cadrul institutiei publice, responsabil de verificarea executarii contractului de paza, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, in cuprinsul acestora mentionandu-se un numar mai mare de ore prestate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei.

Politistii vor pune in aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor banuite, acestea urmand a fi audiate la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice.

Conform unor surse, perchezitiile au loc la o firma de paza a lui Remus Radoi, zis ,,Codita", si la sediul CFR Marfa.

Sursa : www.mediafax.ro