09 oct 2019 - Stiri

Perchezitii in Romania, Belgia si Olanda. Este vizata o grupare care obliga fete din Romania si Republica Moldova sa se prostitueze

Doi români au fost reţinuţi în Olanda şi Belgia, acuzaţi de trafic de persoane, trafic de migranţi, angajare ilegală, spălare de bani, ameninţare, vătămare corporală, viol şi lipsire de libertate, după ce, alături de alte persoane, ar fi exploatat sexual tinere din România şi Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat remis miercuri MEDIAFAX, politistii de combatere a criminalitatii organizate si procurorii DIICOT din Iasi au facut sase perchezitii in Iasi, Piatra Neamt si Barlad, la inceputul saptamanii, activitati similare fiind desfasurate concomitent in Olanda si Belgia, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de persoane pe ruta Romania-Olanda. ,,Din cercetari a rezultat ca, incepand cu anul 2015, membrii gruparii, formate din trei cetateni romani si alti trei cetateni olandezi, ar fi dezvoltat o retea de trafic de persoane si ar fi reusit sa recruteze si sa exploateze sexual opt tinere din Romania si alte noua tinere din Republica Moldova, prin obligare la practicarea prostitutiei", arata politistii. La actiunea din Romania a participat un ofiter de politie olandez din cadrul Oost Nederland Politie Enschede, iar in Olanda au participat trei ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi. In urma actiunii, doi romani au fost retinuti in Olanda si Belgia, fiind cercetati pentru comiterea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de migranti, angajare ilegala, spalare de bani, amenintare, vatamare corporala, viol si lipsire de libertate intentionata. In Romania, cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de persoane, potrivit comunicatului citat.

Sursa : www.mediafax.ro