20 mai 2019 - Stiri

Parola la intrarea in Targoviste, la mitingul PSD de duminica/ Dialog savuros intre soferi si oamenii legii | VIDEO

Unui bărbat care intra, duminică, în Târgovişte, în timpul mitingului PSD, i s-a cerut „o parolă” de către un poliţist. Imaginile postate de şofer sunt însoţite de mesajul „Azi parola la intrarea în Târgovişte, mâine la ieşirea din ţară”. Poliţia precizează că „facilita accesul autovehiculelor”.

Potrivit imaginilor publicate de un sofer, un politist i-a cerut ,,parola" cand incerca sa intre in Targoviste.

Politist: ,,Domnu' sef, in parcare va rog".

Sofer: ,,Dar de ce, nu putem sa trecem?"

Politist: ,,Nu, pentru ca nu aveti tichet si nu stiti nici parola".

Sofer: ,,Ce tichet? Despre ce tichet vorbiti? Si ce parola?".

Politist: ,,Uitati, cum are colegul din spate, pe parbriz. Mi se confirma prin statie, va rog scoateti masina in afara partii carosabile".

Sofer: "Domnu', vorbiti serios? Despre ce parola e vorba? Sa intri in oras e nevoie de parola?".

Politistul il intreaba la un moment dat pe barbat daca merge la miting, iar acesta ii raspunde ca merge la un meci de fotbal. Politistul continua sa ii spuna soferului sa lase masina, pentru ca ,,tronsonul de drum e blocat", moment in care soferul intreaba ,,pentru cine, pentru Dragnea?", iar agentul ii raspunde ca este vorba despre un miting organizat.

La finalul inregistrarii soferul il intreaba pe politist ,,copiii dumneavoastra ce o sa zica, ca v-ati vandut sufletul pentru partid?", iar agentul ii raspunde ca nu si-a vandut nimic, este de serviciu.

In replica, reprezentantii IPJ Dambovita au precizat ca Inspectoratul Judetean de Politie Dambovita a luat o serie de masuri pentru desfasurarea in conditii de siguranta si fara incidente a manifestarii publice din municipiul Targoviste, ca urmare a solicitarii organizatorului evenimentului si in concordanta cu legislatia in vigoare.

,,Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991, structurile de politie si jandarmerie au obligatia de a asigura protectia participantilor si de a stabili impreuna cu organizatorii masurile ce trebuie luate pentru desfasurarea adunarilor publice declarate, in conditii de deplina ordine. Organizatorul manifestarilor publice are de asemenea o serie de responsabilitati legale in ceea ce priveste protectia participantilor si desfasurarea evenimentului in conditii de siguranta. Pentru participantii la miting a fost stabilita de catre organizator si avizata de autoritatile locale, ca la orice manifestare publica, o zona in care, pe perioada desfasurarii evenimentului, sa poata stationa autoturismele cu care acestia au facut deplasarea. In acest context, avand in vedere numarul mare de participanti, organizatorul activitatii publice din municipiul Targoviste a luat decizia de a institui o parola, pentru a facilita accesul autovehiculelor in aceasta zona, nu in oras. Restrictiile de circulatie au fost stabilite in cadrul sedintei organizate pentru avizarea adunarii publice", arata Politia Dambovita.

Potrivit acesteia, oamenii au fost informati in timp util cu privire la strazile unde circulatia va fi inchisa, iar Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita a transmis o serie de recomandari preventive.

,,Adunarea publica a fost autorizata de Primaria Municipiului Targoviste, iar politistii si efectivele de jandarmi au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Facem precizarea ca traficul pietonal nu a fost restrictionat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul", adauga Politia.

Sursa : www.mediafax.ro