13 feb 2020 - Stiri

EXCLUSIV. Parchetul Olt anchetează cum a fost scoasă ilegal din ţară minora dispărută pe axa Deveselu-Caracal. A fost identificată în Italia!

Autor: S. A.

În urmă cu trei zile, în 10 februarie 2020, IGPR anunţa că Poliţia Olt a fost sesizată cu dispariţia de la domiciliu a unei minore în vîrstă de 16 ani, RADU Aurelia Carmen. Alerta a fost maximă întrucât dispariţia se produsese în zona dintre Deveselu de Caracal şi de satul Fălcoiu, unde locuiau bunicii fetei. În mod suprinzător, tatăl acesteia a anunţat poliţia după cinci luni de la data dispariţiei fetei. Fata a fost identificată. La această oră, Poliţia a identificat-o pe minoră, ea aflându-se în Italia, împreună cu iubitul ei şi familia acestuia.

Informaţiile de ultimă oră, aflate de Monitorul Justiţiei, devoalează povestea acestei dispariţii, stabilindu-se că nu a fost vorba de o răpire şi nici că fata ar fi căzut pradă unor reţele de trafic de persoane.

Mergând pe firul datelor culese cu rapiditate, legate de viaţa minorei, poliţiştii au stabilit că ea avea de mai mult timp un iubit, iar familia ei cunoştea toate amănuntele legate de această relaţie. Tatăl ei a făcut sesizarea după ce a aflat de la o cunoştinţă că i-a văzut fiica în Italia, unde era însoţită de „soacră”. Poliţiştii au verificat toate aceste aspecte, realitatea fiund că minora se află într-adevăr în Italia, cu toată familia iubitului ei.

Date fiind circumstanţele, la această oră, Poliţia Olt a sesizat parchetul pentru deschiderea unui dosar penal, urmînd ca procurorii să cerceteze cum a fost posibil ca minora să fie scoasă din ţară, sub acuzaţia de trecere frauduloasă de frontieră. Mai mult, ancheta va viza locul prin care familia iubitului Aureliei a ieşit împreună cu ea, cine anume, prin ce punct de frontieră şi cu complicitatea cui a fost posibil ca ea să treacă graniţa fără a exista toate actele necesare unui minor să părăsească teritoriul României fără unul dintre părinţi sau fără acordul scris al acestora.

Iată ce anunţa Poliţia Română în urmă cu trei zile, într-un comunicat de presă: ”Poliţiştii din Olt caută o minoră de 16 ani, din comuna Deveselu judeţul Olt, care a plecat de la domiciliu din luna septembrie 2019 şi nu a revenit până în pezent. La data de 10 februarie a.c., orele 10:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus, au fost sesizaţi de către un bărbat, de 48 ani, din comunna Deveselu, cu privire la faptul că nu mai ştie nimic de fiica sa, Radu Aurelia-Carmen, de 16 ani, de la începutul anului şcolar 2019. Minora a locuit în periaoda respectivă cu bunicul său, în comuna Fălcoiu, iar la data de 15 septembrie 2019, aceasta a plecat către şcoală şi nu a mai revenit în locuinţa bunicului”. Dat fiind faptul că zona respectivă, Caracal, şi axa cu Deveselu este deja una cunoscută drept perimetru în care acţionează ilegal tot felul de reţele de trafic de persoane, şi ţinând cont şi de scandalul ultimelor opt luni legat de dosarul în care a fost trimis în judecată Gheorghe Dincă, poliţia a acţionat extrem de rapid. Rămâne de văzut ce vor stabili anchetatorii în legătură cu scoaterea ilegală din ţară a acestei minore.