26 oct 2020 - Stiri

OUG privind esalonarea datoriilor restante va fi publicata luni sau marti in Monitorul Oficial

,,Va fi publicat in Monitorul Oficial. Noi am adoptat masura de dupa 25 octombrie. (...) Se pot face cererile de reesalonare, in termenul care a fost stabilit prin ordonanta de urgenta; va fi publicata astazi sau maine ordonanta", precizeaza Orban.

Potrivit lui Ionel Danca, seful Canceraliei prim-ministrului, in ultima sedinta de Guvern a fost adoptata o ordonanta de urgenta care prevede posibilitatea esalonarii datoriilor pe care companiile si persoanele fizice le-au acumulat in aceasta perioada, de la declansarea starii de urgenta pana la starea de alerta si prelungirea starii de alerta pana in prezent.

,,Asa cum bine stiti, Guvernul a acordat mai multe inlesniri la plata contribuabililor in aceasta perioada, au fost suspendate executarile silite, penalitatile. Practic, nu a fost obligat contribuabilul ca in perioada starii de urgenta si a starii de alerta sa plateasca sumele datorate pentru diverse activitati economice. Aceasta facilitate expira la 25 octombrie si ingrijorarea mediului de afaceri, a companiilor a fost ce se va intampla dupa 25 octombrie. (...) Important de mentionat este ca in aceasta perioada, de la data de 25 octombrie pana la data de 25 decembrie, indiferent cand contribuabilul face aceasta solicitare, face depunerea declaratiilor fiscale catre administratiile fiscale, nu se percep dobanzi de penalizare pentru zilele de intarziere, astfel incat au posibilitatea si ragazul ca in aceasta perioada sa depuna in functie de cum considera ei mai bine declaratiile fiscale si sa solicite un grafic de esalonare. Deci, practic, pana la 25 decembrie, in continuare contribuabilii au aceasta inlesnire la plata datoriilor catre stat, iar dupa 25 decembrie, sigur, in functie de cum a depus fiecare declaratia fiscala, au posibilitatea unui grafic de esalonare a datoriilor pe o perioada de 12 luni", a spus Ionel Danca.

Sursa : www.mediafax.ro