23 ian 2020 - Stiri

Orban, după discuţiile cu conducerea CSM: Nu există nicio concluzie. Vom analiza cerinţele

Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu a ajuns la o concluzie după discuţiile purtate cu reprezentanţii CSM pe tema pensiilor speciale. Premierul susţine că va analiza cerinţele magistraţilor privind stabilirea unei forme speciale de pensionare şi va lua o decizie.

„Nu există nicio concluzie. Am ascultat toate punctele de vedere exprimate de reprezentanţii CSM, perspectiva constituţională, argumentele pentru stabilirea unei forme speciale de pensionare, urmează să analizăm şi să luăm o decizie”, a spus Ludovic Orban, înainte de a participa la evenimentul organizat de Camera de Comerţ.

Şeful Executivului a avut joi, de la ora 11:00, o întrevedere cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la Palatul Victoria. Discuţiile au vizat pensiile de serviciu ale magistraţilor.

Întâlnirea a avut loc între preşedintele CSM, Nicoleta Ţînţ, vicepreşedintele Consiliului, Tatiana Toader (foto), şi premierul României, Ludovic Orban - detalii, aici

Judecătorii, procurorii şi personalul auxiliar din justiţie au demarat ample acţiuni de protest din cauza posibilităţii eliminării pensiilor de serviciu.

Marţi, Parlamentul va analiza posibilitatea abrogării pensiilor de serviciu în cazul magistraţilor şi grefierilor. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.