27 nov 2022 - Stiri

Opozitia: Maine vom solicita in Parlament revocarea lui Badalau din functie

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că luni formaţiunea va cere în Parlament revocarea din funcţie a lui Nicolae Bădălău, reţinut duminică seara de procurorii DNA pentru dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

,,PSD se dovedeste din nou partidul coruptilor. Nicolae Badalau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost retinut de DNA pentru dare de mita si trafic de influenta. Conform procurorilor, Badalau facea presiuni asupra primarilor de comuna pentru ca firmele apropiate de el sa primeasca contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor", sustine Catalin Drula.

Acesta spune ca Nicolae Badalau a fost recompensat cu functia de la Curtea de Conturi ,,dupa ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru ca a jignit de mai multe ori romanii din diaspora".

,,Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contra: in 1988 a fost condamnat pentru furt si a fost cercetat in mai multe dosare DIICOT si DNA", a adaugat liderul USR.

Acesta a anunntat ca USR va solicita luni in Parlament revocarea lui Badalau din functie.

Potrivit unui comunicat al DNA, Nicolae Badalau, la data faptelor consilier de conturi in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei si vicepresedinte al Autoritatii de Audit din cadrul aceleiasi institutii, a fost retinut duminica pentru dare de de mita, in forma continuata, si trafic de influenta, iar o persoana fizica, reprezentant al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita.

Sursa : www.mediafax.ro