11 feb 2019 - Stiri

Omul de afaceri Dragos Savulescu, dat in urmarire internationala dupa condamnarea din Dosarul Retrocedarilor

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti, Sectia II penala, au emis joi, 7 februarie, mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 288/2017.

Omul de afaceri nu a fost gasit de catre politisti pentru punerea in aplicare a mandatului european de arestare si urmarire internationala si, prin urmare, pe site-ul Politiei Romane, la capitolul ,,Persoane Urmarite", apare Dragos Emil Savulescu, condamnat la cinci ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata.

,,Se sustrage punerii in aplicare a mandatului de executarea pedepsei inchisorii", se arata in anuntul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au condamnat joi seara pe inculpatii din dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta, deciziile fiind definitive. Fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost condamnat la noua ani de inchisoare cu executare, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, fostul actionar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat si el la cinci ani de inchisoare, iar omul de afaceri Dragos Savulescu, si el fost actionar la Dinamo, la cinci ani si sase luni de inchisoare.

Reprezentantii Politiei Constanta au transmis, vineri, ca se fac activitati pentru sesizarea instantei in vederea emiterii unui mandat european de arestare si a unui mandat de urmarire internationala a fostului primar Radu Mazare, dupa condamnarea sa definitiva la 9 ani de inchisoare, avand in vedere ca, potrivit ultimelor informatii, acesta este in Madagascar.

Nicusor Constantinescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Constanta, este incarcerat deja la penitenciarul Poarta Alba unde executa o pedeapsa de cinci ani pentru abuz in serviciu.

Fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, s-a predat vineri dimineata la Politia Ilfov si a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Sursa : www.mediafax.ro