23 feb 2021 - Stiri

Ofiterii de la Capitoliu au depus marturie in dosarul atentatului de pe 6 ianuarie. "Erau pregatiti de razboi, nu de protest"

Oficialii serviciilor de securitate de la Capitoliu au depus marturie in fata Senatului SUA marti, spunand ca protestatarii "au venit pregatiti de razboi" cu arme si aparate radio, scrie .Ei dau vina pe serviciile de informatii pentru atacul de la Washington, de pe 6 ianuarie.

Steve Sund, fostul sef al politiei de la Capitoliu, a declarat ca echipajul sau era pregatit de un protest, nu de un atac "coordonat in stil militar".

Trei dintre ofiterii care au depus marturie marti in fata Comitetului pentru securitate interna si-au dat demisia imediat dupa atacul de pe 6 ianuarie, dupa ce un coleg de-al lor a fost ucis.

Seful interimar al politiei de la Washington a declarat in cadrul primelor audieri sustinute in fata parlamentarilor ca a fost uimit de cat de mult le-a luat celor de la Pentagon sa trimita echipajele Garzii Nationale la fata locului.

Toti oficialii securitatii care au depus marturie marti sustin ca atacul a fost organizat si coordonat in stil militar. Steve Sund crede ca bombele care au fost amplasate in dreptul zidului de protectie au fost directionate strategic, pentru a dispersa fortele de ordine.

"Comunicarea deficitara intre agentiile federale a fost problema principala, nu organizarea Politiei Capitoliului", a declarat Sund. Cei prezenti in ziua atacului sustin ca avertizarile FBI au ajuns mult prea tarziu la echipajele de politie.

Capitanul Politiei, Carneysha Mendoza, considera ca atentatul a fost atat de puternic, incat nici un echipaj de 10 ori mai mare nu putea face fata agresiunilor protestatarilor. Mendoza inca se reface in urma arsurilor chimice suferite la nivelul fetei.

Senatorul Amy Klobuchar, cea care coordoneaza audierile, a declarat ca oficialii Pentagonului vor oferi declaratii saptamana urmatoare. Senatorii sustin ca detaliile oferite de fortele de ordine vor contribui la imbunatatirea sistemului de aparare al Capitoliului.

Sursa : www.mediafax.ro