25 mai 2023 - Stiri

Noua ruda de negocieri Guvern - sindicate din Educatie, joi, la ora 16:00

Guvernul a invitat reprezentanţii sindicatelor din educaţie, joi, la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria.

,,Guvernul Romaniei a invitat reprezentantii sindicatelor din educatie la o noua runda de dialog. Intalnirea, la care participa echipa de negociere formata din secretarul general al Guvernului, ministrii Educatiei, Finantelor, Muncii si Investitiilor si Proiectelor Europene, este programata pentru ora 16:00, la Palatul Victoria", transmite Executivul.

Greva din Educatie a continuat joi.

Guvernul a oferit, in cadrul discutiilor, de miercuri seara, sindicalistilor din Educatie, aflati in greva, carduri in valoare de 2.500 de lei, suma acordata in doua transe.

,,Fata de discutiile anterioare, oferta suplimentara a Guvernului pentru recunoasterea calitatii si redefinirea demnitatii carierei de profesor va fi aceea a acordarii unei sume in luna iunie si a unei sume in luna octombrie, legate de cele doua evenimente importante pentru lumea Educatiei, care va consta intr-un card pentru cariera profesionala acordat personalului didictic. Suma propusa este de 1.000 de lei pentru luna iunie si 1.500 de lei pentru octombrie", a spus Marian Neacsu, secretar general al Guvernului.

Acesta a precizat ca vor fi acordate sume de 500 de lei, atat in iunie, cat si in octombrie, si personalului nedidactic.

,,In cea mai mare masura sumele prevazute in aceste carduri vor fi folosite pentru cariera didactica. (...) In momentul acesta o cota forfetara de 30% poate sa fie acordata, banii fiind din fonduri europene, cu caracter forfetar, iar suma care va fi alocata de la bugetul de stat poate sa fie folosita pentru orice destinatie", a mai spus secretarul general al Guvernului.

Sursa : www.mediafax.ro