09 oct 2020 - Stiri

Noua kilograme de canabis au fost confiscate in urma a 17 perchezitii facute in Timis si Caras-Severin

Potrivit IGPR, politistii si procurorii DIICOT Timisoara au facut joi 16 perchezitii in judetul Timis si una in Caras-Severin. Verificarile au avut loc intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari fata de 13 persoane, banuite de trafic de droguri de risc si mare risc, respectiv ecstasy, canabis si amfetamina.

Politistii sustin ca, din anul 2018, un barbat in varsta de 31 de ani, cetatean american de origine romana, ar fi distribuit drogurile in Timisoara, atat personal, cat si prin intermediul altor tineri, cu varste cuprinse intre 22 si 28 de ani.

In urma cercetarilor facute, oamenii legii au stabilit ca o parte din cantitatea de cannabis distribuita in Timisoara ar proveni din culturi ilicite infiintate in judetul Timis, prin intermediul unui barbat de 27 de ani.

,,De asemenea, 7 persoane, cu varste cuprinse intre 21 si 55 de ani, s-ar fi ocupat de cultivarea ilicita a canabisului. Totodata, un barbat, in varsta de 51 de ani, este banuit ca ar fi colectat cannabis de la celelalte persoane banuite, pe care ulterior l-ar fi transportat in Germania, pentru a fi comercializat", se arata intr-un comunicat al IGPR.

Politistii au confiscat in urma perchezitiilor 9 kilograme de canabis, 20 de grame de amfetamina, 2 culturi ilicite de canabis, 12.000 de lei, 400 de euro, 9 telefoane mobile si ustensile folosite la prepararea si consumul drogurilor.

13 persoane au fost duse la sediul DIICOT Timisoara pentru audieri.

Sursa : www.mediafax.ro