23 mar 2023 - Stiri

Noi proteste in orasele din Franta din cauza legii pensiilor

Sute de mii de persoane sunt aşteptate la protestele de joi din Franţa. Este a noua zi de proteste faţă de reforma pensiilor promovată de guvernanţi. Noile reglementări cresc vârsta de pensionare cu doi ani până la 64 de ani.

Sindicatele sustin ca protestul de joi va atrage multimi uriase indignate de ,,dispretul" si ,,minciunile" presedintelui Emmanuel Macron, potrivit Reuters.

,,Cel mai bun raspuns pe care il putem da presedintelui este ca sunt milioane de oameni in greva si pe strazi", a declarat Philippe Martinez, liderul sindicatului CGT.

Greva de joi va afecta grav traficul feroviar si aerian. De asemenea, la proteste vr participa numerosi profesori, angajati de la companiile de salubrizare si de la depozitele de petrol.

Protestele au inceput in luna ianuarie. La inceput acestea au fost pasnice, dar furia a crescut saptamana trecuta dupa ce guvernul a folosit proceduri speciale pentru a aproba proiectul.

In ultimele sapte nopti la Paris si in alte orase au avut loc demonstratii spontane, cu cosuri de gunoi incendiate si incaierari cu politia.

Sursa : www.mediafax.ro