20 nov 2023 - Stiri

Nicolae Ciuca le-a spus liberalilor ca PNL voteaza legea pensiilor

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, luni, în Biroul Politic Naţional (BPN), că liberalii vor vota legea pensiilor şi în Camera Deputaţilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Nicolae Ciuca a spus, in sedinta de BPN, ca liberalii vor vota Legea pensiilor si in Camera Deputatilor.

,,Noi am reusit sa marim cu 40 la suta pensiile in trei ani. Am crescut punctul de pensie de la 1265 la 1785 si totul cu resurse sustenabile. Am vrut si trebuie sa veghem ca si acum majorarile sa fie sustenabile. Noi vom ramane in aceasta Coalitie vocea ratiunii si a onestitatii. De unde si dialogul legat de sustenabilitate", a spus Ciuca, potrivit surselor citate.

De asemenea, Nicolae Ciuca a mai spus in BPN ca ,,sunt limite peste care nu vom accepta sa trecem", iar una dintre ele, potrivit presedintelui PNL, respectarea angajamentului fata de salariile din Educatie, la care PNL s-a angajat in luna iunie.

O alta preocupare pentru PNL este discutia pe masurile care tin de Sanatate si Ciuca le-a spus liberalilor ca ce a tinut de CNAS ,,s-a indeplinit", insa sunt continuate discutiile ,,pe intreaga problematica din Sanatate".

In privinta absorbtiei fondurilor europene, Ciuca le-a spus liberalilor ca aceasta ,,a fost una cat de poate de buna", adica a fost o absorbtie de 90% pe fonduri de coeziune.

Cu toate acestea, absorbtia nu a fost ,,atat de buna ca in 2022", cand a crescut cu 20%.

,,Economia va putea supravietui si isi va putea mentine trendul de crestere doar printr-o absorbtie cat mai buna a fondurilor europene, iar mentinerea unui buget mare pentru investitii este obligatoriu pentru noi, PNL. Ca atare, va rog sa avem cu totii in vedere, si ministrii, si responsabilii din administratia locala, insistenta pe absorbtia banilor din PNRR", le-a mai spus Nicolae Ciuca, in BPN, colegilor sai liberali.

Sursa : www.mediafax.ro